zondag 10 januari 2010

Tunesië

kilometerstand 238.810 (2.287 km gereden)

Na twee volle dagen door sneeuw en ijs aangekomen in Genua en de volgnde dag met vier uur vertraging vertrokken richting Afrika. Aan boord van de La Suprema (hoe ironisch) werd al snel duidelijk dat onze keuze om geen hut te nemen, maar te kiezen voor een luxueuze slaapstoel niet zo'n heel verstandige was. De zee was vrij ruw, de stoelen vies en de temperatuur laag. Na 24 uur echter veilig aangekomen in Tunis en na een uurtje heen en weer lopen tussen alle verschillende loketjes was het dan zover: we reden Afrika binnen!
Van Tunis naar Sidi Bou Said om te genieten van delaatste zonnenstralen en het prachtige uitzicht en een temperatuur van ca 20 graden. Daarna weer terug naar Tunis op zoek naar een hotel. Arjan als navigator leidde ons veilig door het hectische verkeer door de nauwe straten van Tunis.

In Tunis nog snel een bezoek gebracht aan de Medina en daarna doorgereden richting het zuiden waar een mooie camping tussen de olijfbomen in Hammamet op ons wachtte. Hier onze eerste forse regenbui net nadat de was schoon en wel aan delijn hing. Hier ook onze eerste koude nacht in de auto doorgebracht temidden van het natte wasgoed (de matrassen liggen heerlijk mam en ben errug blij met de warme slaapsokken Loot!).

In El Jem zagen we de eerste Romeinse resten, prachtige mozaïken en en een enorm amphitheater.
Vandaag langs de zoutmeren richting de woestijn gereden. Het is nog alsmaar niet warm, sterker nog het wordt steeds kouder. We ziitten nu in de auto ons blogje bij te werken en buiten is het 8 graden (het is nu zes uur) maar wel strak blauw.







9 opmerkingen:

huib en gon zei

Hallo Saar en Arjan,
Wat leuk om jullie zo te kunnen volgen. Net als bij jullie vorige reis merk ik dat ik het wel spannend vind wat jullie doen. Maar het moet weer even wennen en dan "reizen we vanuit de Torenstraat" weer lekker met jullie mee.
Heel veel plezier met elkaar en de reis!

Liefs en groeten Gonnie en fam.

Miriam zei

Hallo Arjan en Sarika,

Superleuk om jullie berichten te lezen. Gaan we zeker volgen!
Veel plezier en pas op elkaar!
Groetjes,
Lois, Miriam & Maxime

Unknown zei

Hallo Arjan en Sarika, we waren even nieuwsgierig wat jullie al hebben meegemaakt in de afgelopen twee weken. Ideaal wederom, zo'n blog! We kunnen het niet helemaal bevatten dat jullie ergens in dat immense continent rondrijden, maar wel ontzettend gaaf!! Genietse!!! Bert en Ellen

Vincent U zei

Hi Sarika & Arjan. Happy new to you both. Good luck on your big adventure. We will be watching the blog. Looking forward to reading about your travels. January and February are dreary months so we'll be keen to read your exotic adventure. Vince will translate your blog to me as you know my Dutch is rubbish. ha ha! Manjit , Vince & Jamie xxx

perry zei

hi stoere buren, echt te gek om zo over jullie te lezen! wordt bijna jaloers, behalve dan die koude nachten, haha! ziet er echt top uit, die foto's. geniet ervan en neem je tijd! lieve groetjes vanuit het waterfort!

jullie huisje wordt goed voor gezorgd, zover ik kan inschatten.
houd wel een oogje in het zeil! ;-)

Stephanie zei

Hoi Sarika en Arjan,

Wat leuk om jullie zo te kunnen volgen! Blijf schrijven en foto's maken; kunnen wij tenminste vanuit Utrecht stiekem meegenieten :-)
Take care!
Stéphanie (en André die gezellig meeleest)

Lars Hamer zei

He Saar en Arjan,
kreeg van Marije jullie kaartje dus ga het volgen. Spannend. Stiekem best jaloers natuurlijk. Succes daar.
Lars

Unknown zei

Cool amphiteater hè? Nou, tot zover het stukje van jullie reis dat ik nog ken uit eigen ervaring. Mooie avonturen gewenst in de sahara,

Groetjes Ruud

perry zei

Hey neighbours.

Top foto's. Echt heel erg leuk!
Die landcruiser tussen de kamelen enzo.
Super.

Wij hebben ons eigen avontuur hier.
Samen met ellen gezellig vanaf de bank naar 'wie is de mol' gekeken. In Japan! Ook leuk, toch?

Hoop alles goed en tot snel!

Perry, Sunny en ellen