maandag 25 januari 2010

Egypte



Kilometerstand 243.109 (6.575 km gereden)

Eergisteren zijn we de grens overgestoken naar Egypte. Het is altijd een spannend moment en het is altijd jammer een land te verlaten. Weer een deel van de reis zit er op. “Ahmed” if You’re reading this: Thanks for everything we had a great time!

Libie uit ging heel eenvoudig. Egypte in daarentegen was een stuk omslachtiger. Visa, immigration en het onderzoeken van onze bagage ging redelijk goed. De auto tijdelijk invoeren was een stuk lastiger. Daarvoor zijn nodig een stempel op het carnet de passage, een Egyptisch kentekenbewijs, verzekering en Egyptische kentekenplaten. Dit alles dient in de juiste volgorde plaats te vinden en voor iedere stap zijn stempels, zegels, handtekeningen en fotokopieën noodzakelijk, die verkrijgbaar zijn bij diverse loketten en in verschillende gebouwen. Dit hele circus duurde zo’n drie uur , waarna we dan eindelijk Egypte binnen konden rijden en in grensplaats Saloum een hotel zochten.

Inmiddels zijn we in Siwa aangekomen, een oase 300 kilometer van de kust. Middeleeuwse burcht, woestijnmeren en jawel voor het eerst in Afrika komen we weer toeristen tegen. Dat betekent milkshakes en bananapancakes. Voor het eerst weer eens tijd om wat te wassen, de auto grondig te inspecteren en even helemaal niets te doen (behalve het updaten van het weblog). Morgen gaan we door naar Alexandrië en daarna naar Cairo.




 

1 opmerking:

Maître zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.