dinsdag 18 december 2007

Jinghong

Na een interessante busreis aangekomen in Jinghong. Erg populair in China is het concept van de sleeper-bus, een bus vol met stapelbedjes. Inderdaad bedjes. In de lengterichting van de bus staan drie rijen bedden van circa 1.7 meter opgesteld met een smal gangpad ertussen. De rugleuning is verhoogd zodat je buurman met zijn voeten onder jouw hoofd ligt. Klinkt spannenend he? Tot op heden hebben we deze bussen kunnen vermijden, maar van Dali naar Jinghong hadden we geen andrere keus. Het geheel duurde 15 uur en helaas ontbraken sommige stukken weg geheel, zodat we loskwamen van onze bedden als we door kuilen reden om vervolgens weer in het bed gesmakt te worden. Maar het moet gezegd worden al met al viel het reuze mee en hebben we nog redelijk geslapen. Deels door het feit dat we de achterste bedden hadden. Recht boven de motor en de meeste beweging, maar geen achterburen waardoor onze bedden wel plat waren en je dus niet de hele tijd half zittend in een te klein bed zat/lag.

Overmorgen gaan we per boot over de Mekong naar Thailand. De Mekong is de grens tussen Birma en Laos, maar beide landen laten we respectievelijk links en rechts liggen. De kerst nadert en dan willen we in Bangkok zijn.

Mochten we voor de kerst geen berichten meer plaatsen dan willen we iedereen alvast prettige kerstdagen wensen. Verwacht van ons geen kerstkaart dit jaar.

P.S. In China kunnen we slechts berichten plaatsen op ons blog. We kunnen zelf ons blog niet zien en helaas ook niet de reacties.

P.S. Helaas is de computer in dit internet-cafe zo afgeschermd dat het ons niet lukt foto's te plaatsen.

4 opmerkingen:

MaƮtre zei

Hoi,
Loopt Arjan nu in een bochtje. Lijkt me niet zo erg comfortabel.
Goede reis verder
Mam

Peetje zei

Dussssss,
Lekker hoorrrrrr, hihi.
Ben erg benieuwd naar de verhalen.

Jullie ook een fijne kerst en alvast een gelukkig nieuwjaar.

Greetz,
Stefan en Petra

Judith zei

Hoi Sarika en Arjan!
Wat een supermooie foto's!!! En wat leuk om jullie zo een beetje te kunnen volgen!

Heel veel plezier nog en geniet er goed van!

Fijne kerstdagen! Groetjes Judith

Manjit & Vincent zei

Erg leuk om die pandaberen zo te zien.

Prettige feestdagen en een goed 2008.

Groetjes

Manjit & Vincent