zaterdag 29 december 2007

Bangkok, we hebben het gehaald

Intussen zijn we eigenlijk alweer in Kanchanaburi en hebben we de kerstdagen aan het strand in Hua Hin doorgebracht, maar Bangkok was ons reisdoel.

Vanuit Jinghong hebben we de boot genomen naar Chiang Saen en nog dezeflde avond door naar Chiang Rai, alwaar ons een ware cultuurshock wachtte. Plotseling waren we twee van de vele westerse toeristen in een backpackersoord. Alles staat daar in het teken van het behagen van westerse toeristen. Dat betekent pizza, bier, banana-pancake, fruitshakes en massage....(haha). Het hele dorp was vergeven van korte broeken, badslippers, iets te dikke buiken (en/of te kleine hemden?) en rode hoofden. Dat was wel even wennen.

Na twee dagen de bus naar Bangkok genomen waar wij van de bus werden gehaald door Danai (broer van Sarika, red). Hoewel we het overal heel erg naar ons zin hebben gehad, is het toch fijn in Thailand te zijn. Het eten is (eerlijk is eerlijk) nog lekkerder en het ruikt en voelt vertrouwd en warm. Een bitterzoet moment op het busstation. We hebben zonder kleerscheuren ons reisdoel gehaald! Dat betekent echter ook dat onze grote reis er bijna op zit. Bijna, want we hebben twee weken vakantie.

Na een paar dagen Bangkok zijn we voor de kerst met de hele familie vertrokken naar Hua Hin. Daar hebben we 2 dagen in een vreselijk luxe resort doorgebracht, cadeautjes aan het zwembad! Vervolgens terug naar Bangkok en door naar Kanchanaburi in het westen van Thailand (Bridge over the river Kwai enzo). Gisteren naar de Tiger Temple geweest (misschien wel eens gezien op National Geographic?). Morgen terug naar Bangkok voor oud-en nieuw en dan naar Krabi voor een weekje welverdiende(?) vakantie.

Alvast een goed uiteinde en de beste wensen voor 2008!

1 opmerking:

Robert en Jennifer zei

Hallo daar,

Wat een mooie reizen en verhalen.

En dat jullie kattenliefhebbers blijkt maar weer, stoeien met een tijger zullen we je niet nadoen...

Groeten
Jennifer en Robert