zaterdag 27 oktober 2007

Shiraz

Vandaag de dag van praktische zaken: Paketje posten, wasje wassen, enz. Het pakket posten ging niet helemaal flitsend. Eerst stonden we bij het verkeerde postkantoor. We moesten naar het hoofdpostkantoor aan de rand van de stad, daar bleek dat we wel de rij in waren gestuurd, maar dat men eigenlijk ging sluiten. De Duitsers die net het postkantoor verlieten hebben twee-en-een-half uur over het posten van een pakketje gedaan. Alles moet namelijk gechecked worden, zo moest het badeendje (niet van ons!) uit zijn doosje worden gehaald en even beknepen worden (waarschijnlijk om te zien of hij wel echt piep zei en niet iets anders). We zien nu al uit naar morgen als we voor poging twee gaan.

Eergisteren naar de tombe geweest van de belangrijkste dichter van Iran: Hafez (zie foto). Deze 14e eeuwse dichter is nog steeds enorm populair. De Iranier heeft twee dingen in huis: de koran en.....het werk van Hafez. Jan Wolkers, moge hij rusten in vrede, zie ik deze status niet binnen zeven eeuwen bereiken.

Gisteren naar Persepolis geweest, de overblijfselen van een paleisstad gebouwd door koning Darius in 518 BC. Indrukwekkend, zeker omdat het in de verte begon te rommelen. Voor het eerst in vier weken regen, heerlijk na al dat stof.

Overmorgen vliegen we naar onze laatste bestemming in Iran, Mashad. Of we kunnen bloggen in Turkmenistan....? Wellicht dat het een weekje of twee stil wordt.




4 opmerkingen:

bweeg zei

Hi Sarika (en Arjan),
Leuk te lezen hoe het jullie vergaat met de reis. Mooie fotoos trouwens. Ik wens jullie heel veel plezier de komende periode! Enneh Sarika, wel blijven trainen hé want de CPC komt eraan.
Groet, Joost Doelman (DL collega)

Unknown zei

Ha vakantiegangers!

Bedankt voor het kaartje! Grappig om de afbeelding weer op jullie weblog terug te zien! Iran verlaten en op naar de volgende. Leuke verhalen. We blijven jullie volgen.
Genietse!
ellen

Jelske zei

Ha Arjan en Saar,
Eindelijk tijd om jullie prachtige weblog te lezen, wat een mooie verhalen en evenzo mooie foto's. Geniet van deze geweldige reis. Nog bedankt voor jullie kaart trouwens, Roeltje vind 'm erg mooi en heeft 'm bij haar speelgoed opgeborgen.
x
Jelske

Peetje zei

Hee Arjan en Sarika, Wat een ongelooflijke mooie plaatjes! Het is erg leuk om jullie te volgen op de site en om mee te genieten van jullie kiekjes. Kaart is goed aangekomen, bedankt. Groetjes Stefan en Petra