donderdag 18 oktober 2007

Esfahan

Dinsdag met de trein (ja het blijft hier leuk om met de trein te reizen) vanuit Kashan naar Esfahan gereisd. In Esfahan al meer dan 150 foto's genomen. Esfahan is de voormalige hoofdstad van Iran en mogelijk de mooiste stad van het land. Gisteren de rondwandeling uit de Lonely Planet getracht te doen, maar we zijn blijven steken bij de Jame Moskee. Te prachtig voor woorden en met het verstrijken van de minuten worden het licht en dus het uitzicht steeds mooier. Dit proberen wij steeds op de digitale gevoelige plaat vast te leggen, maar dat lukt jammer genoeg maar deels.

Ook het Imam Plein is verbazingwekkend mooi en ook hier hebben we al meerdere uren doorgebracht, maar helaas niet alleen om in alle rust foto's te kunnen maken van al het moois. De Iranier is gastvrij en bijzonder nieuwsgierig en iedereen wil dus weten waar je vandaan komt, wat je doet, wat je verdient, of je getrouwd bent en vooral waarom je geen kinderen hebt. Dit is leuk, heel leuk, maar kost een heleboel tijd en wordt nu toch wel wat vermoeiend. Zeker als mensen je willen volgen terwijl je over het plein banjert om een mooie foto te maken om daarna ongevraagd gezellig met je thee te gaan drinken of te gaan eten. Op voorgaande reisbestemmingen hadden dit soort gesprekken een commercieel doel en kon je op grond daarvan het aanbod al dan niet netjes afslaan. In Iran echter zijn de verkooptechnieken niet erg agressief van aard en is het hen echt om het gesprek te doen en zijn wij tot op heden er niet in geslaagd een beleefde manier te vinden om dit te voorkomen dan wel te omzeilen, waarneer we geen trek hebben in thee/kebab met volslagen onbekenden. Suggesties zijn welkom!

Tot slot hier nog weer wat kiekjes en ja, ook op verzoek daar is ie dan ..... de hoofddoek. Oh nee toch niet. De computer weigert nog meer plaatjes te uploaden. Volgende keer dus maar.








1 opmerking:

Unknown zei

Lieve Saar en Amjam,

schitterende verhalen, prachtige foto's, ik lees en kijk met plezier mee!
Gezellig hoor, die Iraanse volksaard - ik zou er gillend gek van worden na een tijdje, maar het heeft toch ook wel wat. Als je terug bent zullen wij ook weer als vanouds aan je kop zeuren om eetafspraken :-)
dikke zoen en doe voorzichtig enzo, Christi en de mannen